fbpx

~ Obstacles are detours in the right direction. ~

We zijn altijd in beweging. Beweging is inherent aan het leven. Er is altijd ontwikkeling in de richting van ons doel, dit gegeven staat los van onze ervaring hiervan.  

Bij deze intentie moet ik denken aan dit cartoontekeningetje van de weg naar een doel toe.

Vanuit ons ego denken we altijd te weten wat de juiste en de beste route is. Denken we precies te weten wat onze doelen (zouden moeten) zijn. En vanuit ons geconditioneerd ego denken we vaak dat alles wat van de rechte lijn afwijkt ons niet rechtstreeks naar dit doel brengt.

Maar zoals het vermogen van het ego beperkt is omdat zijn belangrijkste kwaliteit afgescheidenheid is, is ook dit een beperkte manier van denken. Het leven is nooit zo zwart wit en zo eenduidig als dat.

Omdat alles energie is, alles elkaar beïnvloed en het hele leven op een magnifieke manier in elkaar past, is iedere bocht een inherent onderdeel van ons pad naar ons doel toe. En wanneer het erop lijkt dat we een roadblock tegen komen is dit eigenlijk altijd een uitnodiging om eens in de berm te gaan kijken, om de paden rondom ‘jouw eigen’ pad heen eens te verkennen. Om kansen te omarmen, om nieuwe ontmoetingen te hebben, om nieuwe dingen te leren die je altijd dichter bij je doel brengen dan je vooraf had kunnen voorzien.

En, wie weet brengt een obstakel je op een heel ander pad, op weg naar een heel ander doel. Een doel wat nog veel meer resoneert met jouw ziel dan het doel wat je aanvankelijk nastreefde…

Van ieder doel wat je met vasthoudendheid nastreeft is het een goed idee om eens te onderzoeken, is dit een doel van mijn ziel of hou ik aan dit doel vast vanuit mijn ego? Waarom wil ik dit doel zo graag bereiken? En wat is het grotere plaatje?

🌈

Lieve groet, Renée