fbpx

~ My capacity to tune in to the energy of love gives me the words I need when I’m ready to speak up, the compassion I need when it’s time to forgive, and the power I need when I am lost. ~

Ken je dat? Dat je met iemand in gesprek zit en dat de woorden als vanzelf lijken te komen? Dat je niet hoeft na te denken dat je automatisch precies dat zegt wat nodig is, voor jezelf om uit te spreken voor de ander om te horen…

Ken je dat? Dat het lijkt alsof dingen vanzelf gaan? Dat het enige wat je hoeft te doen is meebewegen en toestaan?

Dat is alignment. Als je in alignment bent is het alsof je meebeweegt met de stroom van de rivier. Zonder te hoeven vechten tegen de stroming omdat je weet dat de stroming je precies daar zal brengen waar je zijn moet.

Maar meestal gaat dat niet vanzelf. Er is een hoop vertrouwen en overgave nodig om je mee te laten leiden met de stroom van de rivier. Om te stoppen met te proberen controle te houden. Om te weten dat de uitkomst altijd de beste zal zijn, ook als je deze (nog) niet kunt overzien…

Dit is zo moeilijk omdat negen van de tien keer ons ego in het verzet zal gaan. Ons ego in paniek zal raken en ons zal vertellen welke mogelijke risico’s en gevaren er allemaal zijn waar we toch maar beter voor op ons hoede moeten zijn.

In de Kundalini yoga wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende minds. De negative mind welke een soort grote bibliotheek aan herinneringen en ervaringen is. De positive mind welke een grote asscociatie machine is en overal de mogelijkheden van ziet. En de neutral mind, die de balans op kan maken tussen wat realistisch is en wat niet realistisch is.

Veel hedendaagse problemen zijn terug te brengen op het niet goed functioneren van deze
minds. Het pakhuis van de negative mind is overvol en moet nodig opgeschoond worden. De positive mind is ongetraind en reageert als ons ego op iedere trigger die er vanuit onze negative mind naar boven komt en onze neutral mind ligt te slapen…

Om werkelijk te kunnen vertrouwen en te leven vanuit overgave is het belangrijk om onze mind met al z’n aspecten te trainen. Want dan zul je de juiste woorden spreken, de compassie vinden om te vergeven en de kracht om de weg in je leven te vinden.

💜

Veel liefs, Renée