fbpx

~ The key to prayer is to forget what I think I need.~


Het grootste deel van mijn leven heb ik niet echt iets met bidden gehad. Ik associeerde bidden met godsdienst en ik geloofde niet in een God… Dus met wie zou ik dan in hemelsnaam in gesprek gaan. Ik heb het wel geprobeerd, als ik me heel verdrietig of heel machteloos voelde. Of als ik dan, om wat voor reden dan ook, een keer in een kerkmis terecht kwam, of als ik met gelovige mensen aan tafel zat en zij even wilden bidden voor het eten… Alleen had ik nooit het idee dat mijn woorden ontvangen werden en kreeg ik al helemaal geen antwoorden… Ook bemoeide mijn ego zich nogal graag met deze praktijken door allerlei weerstanden op te werpen tegen geïnstitutionaliseerde godsdiensten om vervolgens als het ware de baby met het badwater weg te gieten…​​ So, what’s the point dacht ik dan heel pragmatisch…

Toen ik in 2011 begon met reiki leerde ik van mijn reiki master dat het belangrijk is altijd eerst in te tunen, op de energie, op het hogere, op het Goddelijke. Ze gaf daarbij de ruimte een vorm te kiezen die past, dat mag een God zijn, maar kan ook het Universum, of de Zon zijn. Deze benadering gaf mij een besef van het hogere waar ik me beter in kon vinden. ​​Of waar ik in ieder geval niet zoveel weerstand tegen voelde. En vanaf dat moment begon ik langzaam te communiceren met iets wat voorbij mezelf en voorbij andere fysieke mensen of dieren hier op aarde ging. Ik begon vaak te praten met mijn overleden vader en had daarbij ook echt het gevoel dat hij mij hoorde, dat hij bij me was (is). 

Afgelopen jaar volgde ik de Spirit Junkie Masterclass van Gabby Bernstein en hierdoor kon ik mij echt gaan verbinden met het feit dat we onderdeel zijn van iets wat zo ontzettend veel groter en grootser is dan wij zelf. Dat er altijd geluisterd wordt, niet zozeer naar de woorden maar naar de energie die je uitzendt en dat hier altijd een reactie op komt. We zijn als waterdruppels in de oceaan. Als ik, als druppel, een trilling uitzendt, dan kan het niet anders dan dat de rest van de oceaan mee gaat trillen.

Ons ego wil ons doen geloven dat hij het allemaal beter weet, altijd het beste met ons voorheeft en precies weet wat we nodig hebben, met de beste bedoelingen uiteraard. Hiermee houdt het ego maar al te graag een illusie in stand…

​De belangrijkste kwaliteit van ons ego is afgescheidenheid. Een hele belangrijke kwaliteit omdat deze ons helpt om een identiteit te ervaren, om verschil te kunnen ervaren tussen jij en ik. Alleen vanuit het perspectief van afgescheidenheid kan het niet anders dan dat we alleen maar een deel van het geheel kunnen zien. Het hebben van een identiteit impliceert het deel (en niet het geheel). En als we niet het volledige plaatje kunnen overzien, als we niet het geheel kunnen overzien, dan is het onmogelijk om te weten wat het hoogste goed is. Wat het precies is wat we nodig hebben.

Bepalen wat we werkelijk nodig hebben kunnen we maar beter overlaten aan onze ziel, aan het Goddelijke in onszelf, aan dat deel in ons wat leeft vanuit het geheel. En dan zullen we altijd naar het hoogste geleid worden.

​​Ware Guru!

🦄​​

Veel liefs, Renée