fbpx

Midweek intentie 20/3/19

~ I am the dreamer of my dream ~

Grappig is dat ik de intentie hierboven type en hem in eerste instantie richt op jou. Totdat ik de kaart er opnieuw bijpak en zie dat het gaat over mij.

Ik ben de dromer van mijn dromen.

De afgelopen weken lijken alle signs te gaan over ‘thuiskomen’. Thuiskomen bij mezelf en heel belangrijk, in verbinding blijven met mezelf. Met wie ik ben en wat ik de wereld in wil brengen. Wat zijn mijn dromen? In welk leven speel ik zelf de hoofdrol in plaats van één van de vele rollen die ik op me zou kunnen nemen.

Ik moet denken aan een film die ik onlangs zag; Grace of Monaco. De actrice Grace Kelly die trouwt met de kroonprins van Monaco. Ze zal nooit meer een rol in een Hollywood film spelen, in plaats daarvan zal ze haar levensrol gaan vervullen…

Deze vragen en dit proces van in verbinding blijven komt keer op keer weer terug in mijn leven en ook in de Mind Body Soul academy. Wat wil ik nu eigenlijk? Wat doe ik nu eigenlijk? Waar ligt mijn focus? Ik zou mezelf kunnen omschrijven als ‘multi-passionate’. Er is zo onwijs veel wat ik interessant vind en waar ik helemaal in zou willen duiken (en vaak ook doe). Superleuk maar ook tricky, want ik ben all-over-the-place. Overal, behalve bij mezelf.

Het is heel erg gemakkelijk om groots te dromen omdat we onszelf in grootse dromen volledig kunnen verliezen. Het is zoveel moeilijker om je eigen dromen te dromen. Dat zijn de dromen van je ziel en dat zijn het soort dromen waarvan het soms voelt dat het misschien wel veiliger is om het niet te proberen dan om te falen en de droom te verliezen.

Wat is jouw zielsdroom? Laat het me weten 💜

🦄​​

Veel liefs, Renée

Midweek intentie 13/03/19

~ The key to prayer is to forget what I think I need.~


Het grootste deel van mijn leven heb ik niet echt iets met bidden gehad. Ik associeerde bidden met godsdienst en ik geloofde niet in een God… Dus met wie zou ik dan in hemelsnaam in gesprek gaan. Ik heb het wel geprobeerd, als ik me heel verdrietig of heel machteloos voelde. Of als ik dan, om wat voor reden dan ook, een keer in een kerkmis terecht kwam, of als ik met gelovige mensen aan tafel zat en zij even wilden bidden voor het eten… Alleen had ik nooit het idee dat mijn woorden ontvangen werden en kreeg ik al helemaal geen antwoorden… Ook bemoeide mijn ego zich nogal graag met deze praktijken door allerlei weerstanden op te werpen tegen geïnstitutionaliseerde godsdiensten om vervolgens als het ware de baby met het badwater weg te gieten…​​ So, what’s the point dacht ik dan heel pragmatisch…

Toen ik in 2011 begon met reiki leerde ik van mijn reiki master dat het belangrijk is altijd eerst in te tunen, op de energie, op het hogere, op het Goddelijke. Ze gaf daarbij de ruimte een vorm te kiezen die past, dat mag een God zijn, maar kan ook het Universum, of de Zon zijn. Deze benadering gaf mij een besef van het hogere waar ik me beter in kon vinden. ​​Of waar ik in ieder geval niet zoveel weerstand tegen voelde. En vanaf dat moment begon ik langzaam te communiceren met iets wat voorbij mezelf en voorbij andere fysieke mensen of dieren hier op aarde ging. Ik begon vaak te praten met mijn overleden vader en had daarbij ook echt het gevoel dat hij mij hoorde, dat hij bij me was (is). 

Afgelopen jaar volgde ik de Spirit Junkie Masterclass van Gabby Bernstein en hierdoor kon ik mij echt gaan verbinden met het feit dat we onderdeel zijn van iets wat zo ontzettend veel groter en grootser is dan wij zelf. Dat er altijd geluisterd wordt, niet zozeer naar de woorden maar naar de energie die je uitzendt en dat hier altijd een reactie op komt. We zijn als waterdruppels in de oceaan. Als ik, als druppel, een trilling uitzendt, dan kan het niet anders dan dat de rest van de oceaan mee gaat trillen.

Ons ego wil ons doen geloven dat hij het allemaal beter weet, altijd het beste met ons voorheeft en precies weet wat we nodig hebben, met de beste bedoelingen uiteraard. Hiermee houdt het ego maar al te graag een illusie in stand…

​De belangrijkste kwaliteit van ons ego is afgescheidenheid. Een hele belangrijke kwaliteit omdat deze ons helpt om een identiteit te ervaren, om verschil te kunnen ervaren tussen jij en ik. Alleen vanuit het perspectief van afgescheidenheid kan het niet anders dan dat we alleen maar een deel van het geheel kunnen zien. Het hebben van een identiteit impliceert het deel (en niet het geheel). En als we niet het volledige plaatje kunnen overzien, als we niet het geheel kunnen overzien, dan is het onmogelijk om te weten wat het hoogste goed is. Wat het precies is wat we nodig hebben.

Bepalen wat we werkelijk nodig hebben kunnen we maar beter overlaten aan onze ziel, aan het Goddelijke in onszelf, aan dat deel in ons wat leeft vanuit het geheel. En dan zullen we altijd naar het hoogste geleid worden.

​​Ware Guru!

🦄​​

Veel liefs, Renée

Midweek intentie 06/03/19

~ My capacity to tune in to the energy of love gives me the words I need when I’m ready to speak up, the compassion I need when it’s time to forgive, and the power I need when I am lost. ~

Ken je dat? Dat je met iemand in gesprek zit en dat de woorden als vanzelf lijken te komen? Dat je niet hoeft na te denken dat je automatisch precies dat zegt wat nodig is, voor jezelf om uit te spreken voor de ander om te horen…

Ken je dat? Dat het lijkt alsof dingen vanzelf gaan? Dat het enige wat je hoeft te doen is meebewegen en toestaan?

Dat is alignment. Als je in alignment bent is het alsof je meebeweegt met de stroom van de rivier. Zonder te hoeven vechten tegen de stroming omdat je weet dat de stroming je precies daar zal brengen waar je zijn moet.

Maar meestal gaat dat niet vanzelf. Er is een hoop vertrouwen en overgave nodig om je mee te laten leiden met de stroom van de rivier. Om te stoppen met te proberen controle te houden. Om te weten dat de uitkomst altijd de beste zal zijn, ook als je deze (nog) niet kunt overzien…

Dit is zo moeilijk omdat negen van de tien keer ons ego in het verzet zal gaan. Ons ego in paniek zal raken en ons zal vertellen welke mogelijke risico’s en gevaren er allemaal zijn waar we toch maar beter voor op ons hoede moeten zijn.

In de Kundalini yoga wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende minds. De negative mind welke een soort grote bibliotheek aan herinneringen en ervaringen is. De positive mind welke een grote asscociatie machine is en overal de mogelijkheden van ziet. En de neutral mind, die de balans op kan maken tussen wat realistisch is en wat niet realistisch is.

Veel hedendaagse problemen zijn terug te brengen op het niet goed functioneren van deze
minds. Het pakhuis van de negative mind is overvol en moet nodig opgeschoond worden. De positive mind is ongetraind en reageert als ons ego op iedere trigger die er vanuit onze negative mind naar boven komt en onze neutral mind ligt te slapen…

Om werkelijk te kunnen vertrouwen en te leven vanuit overgave is het belangrijk om onze mind met al z’n aspecten te trainen. Want dan zul je de juiste woorden spreken, de compassie vinden om te vergeven en de kracht om de weg in je leven te vinden.

💜

Veel liefs, Renée

Midweek intentie 27/02/19

~ Obstacles are detours in the right direction. ~

We zijn altijd in beweging. Beweging is inherent aan het leven. Er is altijd ontwikkeling in de richting van ons doel, dit gegeven staat los van onze ervaring hiervan.  

Bij deze intentie moet ik denken aan dit cartoontekeningetje van de weg naar een doel toe.

Vanuit ons ego denken we altijd te weten wat de juiste en de beste route is. Denken we precies te weten wat onze doelen (zouden moeten) zijn. En vanuit ons geconditioneerd ego denken we vaak dat alles wat van de rechte lijn afwijkt ons niet rechtstreeks naar dit doel brengt.

Maar zoals het vermogen van het ego beperkt is omdat zijn belangrijkste kwaliteit afgescheidenheid is, is ook dit een beperkte manier van denken. Het leven is nooit zo zwart wit en zo eenduidig als dat.

Omdat alles energie is, alles elkaar beïnvloed en het hele leven op een magnifieke manier in elkaar past, is iedere bocht een inherent onderdeel van ons pad naar ons doel toe. En wanneer het erop lijkt dat we een roadblock tegen komen is dit eigenlijk altijd een uitnodiging om eens in de berm te gaan kijken, om de paden rondom ‘jouw eigen’ pad heen eens te verkennen. Om kansen te omarmen, om nieuwe ontmoetingen te hebben, om nieuwe dingen te leren die je altijd dichter bij je doel brengen dan je vooraf had kunnen voorzien.

En, wie weet brengt een obstakel je op een heel ander pad, op weg naar een heel ander doel. Een doel wat nog veel meer resoneert met jouw ziel dan het doel wat je aanvankelijk nastreefde…

Van ieder doel wat je met vasthoudendheid nastreeft is het een goed idee om eens te onderzoeken, is dit een doel van mijn ziel of hou ik aan dit doel vast vanuit mijn ego? Waarom wil ik dit doel zo graag bereiken? En wat is het grotere plaatje?

🌈

Lieve groet, Renée

Midweek intentie 20/02/19

~ My energy creates my reality. What I focus on is what I will manifest. ~

Ik ben op dit moment aan het lezen in het boek ‘Verhoog je trillingsfrequentie’ van Penney Pierce. Zij schrijft over de overgang van de derde dimensie naar de vierde dimensie, het intuïtietijdperk. De shift van de age of Pisces naar de age of Aquarius waarin we een enorme transformatie in zijn doormaken. We zullen bekende macrostructuren los gaan laten, veel minder gaan leven vanuit exclusiviteit en veel meer vanuit inclusiviteit. Het zal veel meer gaan over ZIJN dan over kennis en macht.

Deel van deze transformatie is het besef dat alles energie is, dat wij energie zijn, dat voorwerpen energie zijn, dat geluiden energie zijn, dat emoties energie zijn. En dat al deze energie elkaar beïnvloed. Op een bepaald niveau kennen we en accepteren we dit principe wel. Als we beïnvloed worden door de emoties van een ander, of als je een ruimte binnen komt waar een bepaalde sfeer heerst, dan voel je de stemming aan de energie. Of als we uitspraken doen als ‘mijn energie is een beetje laag’ of juist ‘ik zit heel hoog in mijn energie’.

Maar deze energie is dus veel omvattender en grootser dan dat. Deze energie is verbonden met alles en wordt beïnvloed door alles. Deze energie creëert de realiteit waar we in leven.

De Law of Attraction leert ons dat je alleen dat in je leven kunt ontvangen wat dezelfde energetische frequentie heeft als wat je uitzendt. Dus stel je vibreert een hele lage energetische frequentie dan zal je dingen in je leven ontvangen die op hetzelfde energie niveau zitten, laag en zwaar.

Hierin zit dus ook de sleutel van manifesteren. Zorgen dat je energetische frequentie op hetzelfde niveau is als dat wat je graag in je leven zou willen zien. Daar aandacht aan besteden en dat laten groeien. Het coole is dat je een gedachte maar 17 seconden hoeft vast te houden om er een gedachte van dezelfde frequentie op te kunnen laten volgen. Dat is waarschijnlijk ook waar (dag)dromen zo fijn en gemakkelijk is.

Het mooie is nu dat energie en het Universum geen onderscheid kunnen maken tussen gevoelens die je hebt naar aanleiding van feitelijke gebeurtenissen en gevoelens die je hebt naar aanleiding van gedachten, fantasieën, dromen of visualisaties. Het universum reageert op de energie die jij vibreert en creëert op basis daarvan jouw realiteit.

Dus, waarover ga jij dromen deze week?Lieve groet, Renée

 

 

 

Midweek intentie 13/02/19

~ My happiness is a direct reflection of my level of faith in the Universe ~

Hoe we ons voelen is als een emotional guidance system. Ons eigen persoonlijke ingebouwde GPS systeem wat ons altijd de weg wijst. Op het eerste gezicht niet zo rechtlijnig als de Tomtom in onze auto, geen; ‘over 300 meter linksaf’ of ‘neem bij de rotonde de tweede afslag’… Meer zoals het raadspelletje wat kinderen wel eens spelen… ‘warm, warm, warmer, kouder, ijskoud, heet, BINGO!’

De mate waarin je je goed voelt, de mate waarin je geluk voelt, de mate waarin je liefde voelt is een indicator voor de kwaliteit van de route waar je opzit. Hoe beter je je voelt, hoe dichter en sneller de weg die je volgt je bij je bestemming zal brengen.

En het omgekeerde is dus ook waar. Voel je je niet goed, verdrietig en/of teneergeslagen, dan is dat alsof je Tomtom schreeuwt; ‘Make a U-turn’, keer om en kies een andere route!
Een andere route om je beter te voelen, sneller en preciezer je doel te bereiken.

Of niet… welke route we ook nemen, we zijn altijd in beweging en we bewegen ons altijd naar ons doel toe. Soms snel en vrolijk, soms moeizaam en via een langere route. ~ Obstacles are detours in the right direction ~

Ik denk aan een grote berg met twee paden. Een pad links en een pad rechts. Het ene pad gaat rechtstreeks omhoog naar de top. Het andere pad cirkelt ronde berg, gaat een stukje omhoog, een stukje omlaag, soms breed, soms smal.
Het ene pad is niet beter dan het andere pad. Het is een ander pad en het bewandelen van ieder pad zal verschillende ervaringen met zich meebrengen. Via beiden paden bereik je de top en beide ervaringen zullen uniek zijn.

De Law of Attraction leert ons; the flow of wellbeing is constantly flowing, the only thing we have to do is lower our resistance to receiving. Liefde, overvloed, geluk is altijd, overal en voor iedereen. Het enige wat we hoeven doen is onze weerstand om te kunnen ontvangen loslaten. Ons overgeven aan het Universum, angsten en controle loslaten. Naar binnen keren en verbinden met onze essentie om daar waarheid te vinden.

Wahe Guru!

❤️

Lieve groet, Renée